Scouts

Onze scouts hebben ook ervaring in het begeleiden van tochten te paard

Corinne Bayet (°1961)

Ik begeleid jullie met alle plezier tijdens een van mijn tochten. Deze zijn tussen 20 en 30 km. 

Het beheersen van de 3 gangen is ook voor mij zeer belangrijk om deel te nemen. We houden meestal een rustig tempo. Naargelang de groep kan er ook gecontroleerd vlotter gereden worden. Natuurlijk passen we ons altijd aan aan de zwakste schakel in de groep. Veiligheid en begrip gaan voor alles.

Tijdens mijn tochten voorzie ik altijd een middagstop waar het ten 1ste goed is voor onze paarden en waar we gezellig samen iets kunnen eten en drinken. Dit kan soms een georganiseerde picnic in het bos zijn.

Een ontspannen sfeer en gezelligheid, samen met onze paarden genieten van de mooie natuur, daar gaat het om.

Mijn favorieten zijn de prachtige zandwegen van Loon op Zand, Averbode, Lilse Bergen, Lichtaart, ... Heb je zin om mee te rijden dan ben je altijd welkom.

Mijn paardje Jack en ik houden er ook van om geregeld een cursus of clinic te volgen. Onze voorkeur gaat naar Trail, Reining en Horsemanship met niet te veel deelnemers zodat iedereen aan bod komt.

Heb je een voorstel of interesse mag je het altijd laten weten en kunnen we het samen uitwerken.

corinne@antwerpsetrekruiters.be 

Corrie Van de Ven (°1963)

Ik zocht naar een club die veel recreatieve tochten maakt. Omdat ik in Nederland geen club vond die lange tochten maakt kwam ik via vrienden in aanraking met ATR.

Mijn paardje staat op een manège, zodat ik veel met volwassenen en kinderen naar buiten ga. Soms ga ik met 20 kinderen op dagtocht. Dat doen we gezellig en veilig. In de zomer rijd ik elke dag 2 lessen buiten. Daardoor ken ik de grensstreek rond Poppel, Hilvarenbeek, Esbeek, Riel en Goirle zo goed. Omdat er hier alleen maar zandwegen zijn is het hier de moeite waard. Je hebt zelfs geen ijzers nodig.

Ik organiseer graag weekendjes waar het mooi is (Meinweg, Veluwe, naar de zee bij Renesse en de Drunense Duinen). Ik hou van tochten van 25 à 35 km met lekker lange rustige draf en galop. Maar ik kan ook lekker genieten in stap. Even bijkletsen met mederuiters.

van_de_ven_corrie@kpnmail.nl 

Gonda Van den Bulck (°1963)

Door de jaren heen ben ik stilaan wat tochten gaan begeleiden, dit in eigen streek en Ardennen, deze hebben voor mij wel de voorkeur. Op de rug van mijn paard geniet ik van wat de natuur ons te bieden heeft in een rustige stap, draf en galopje, gewoon aan een vlot tempo. Het beheren van de drie gangen is wel een must net zoals het huisreglement om veiligheid te garanderen.

Ik zal mij ook steeds aanpassen aan de zwakste schakel in de groep. Tijdens mijn tochten probeer ik ook altijd een mooie middagstop of picknickplaats te vinden waar paard en ruiter even kunnen genieten van rust, een hapje en een drankje. Met mijn paardje Sugar neem ik ook regelmatig reining lessen, en voor een clinic ben ik ook wel te vinden. Je bent nooit te oud om te leren!

Ik ben ook steeds te vinden voor wat leut en plezier. 

Wil je graag met mij op stap? Laat het maar weten, dan kunnen we er samen een leuke uitstap van maken.

gonda_vdb@hotmail.com