Begeleiders

Onze club heeft ook gebrevetteerde begeleiders

Guy Baelden (°1969)

Secretaris ATR

Ontspannen en rustige rijstijl die wordt aangepast aan de deelnemende ruiters en paarden, met een gemiddelde van 30 km per dag om de hoofdzaak (genieten van de dag) niet uit het oog te verliezen.

Beheersen van de 3 gangen tijdens buitenritten.

Vanuit thuisbasis, manège Doornelanden te Oelegem naar alle windrichtingen: Lilse Bergen, Wechelterzanden, Lier, Brecht, s'Gravenwezel, ...

Op aanvraag ook meerdaagse tochten.

0495/23 82 09 of guy@antwerpsetrekruiters.be 

Chris Vanhole (°1969)

Begeleider van dag- en meerdaagse tochten.

Mijn dagtochten tracht ik steeds in te delen in 2 stukken, voor en na een middagstop. De afstand is meestal rond 30 km. Er is veel variatie qua gangen, maar de galop is steeds aan een matig tempo. Als gediplomeerd trainer weet ik dat je zo de paarden steeds "cool" in het hoofd houdt en dat zo mijn moto "safety first" gerespecteerd blijft.

Een top 5 van ruiterroutes heb ik niet echt. Ik rijd echt overal, maar de Kempen (Herselt - Averbode - Lichtaart) en de Ardennen ontbreken meestal niet op mijn jaarkalender.

0495/87 01 49 of chris@antwerpsetrekruiters.be 

Frank Avermaete (°1957)

Elk jaar gids ik een reeks tochten bij ATR & ATR-Turbo.

Ik ben instructeur, trainer en ook hoefsmid.

Vooral het bezig zijn met paarden waarvan men zegt dat het probleempaarden zijn is mijn uitdaging. Ik gaf reeds verschillende clinic's: zadeldak maken, allerlei gedragsproblemen, hoefverzorging.

Bij het gidsen tijdens ATR-tochten wisselen we regelmatig af. Zo kan iedere ruiter, als hij dat wil, eens vooraan rijden, de weg wijzen en het tempo bepalen. Ik hou graag een uitgebreide middagstop, waar we iets kunnen eten en drinken, en uiteraard ook kunnen praten over alles en nog wat.

Uiteraard is iedereen welkom op onze tochten. Er zal altijd rekening gehouden worden met de zwakste schakel. Veiligheid blijft natuurlijk altijd hoofdzaak. Wel gaan we er van uit dat iedere ruiter voldoende goed kan rijden, en zijn paard in alle gangen onder controle kan houden.

Onze tochten worden aan een vrij vlot tempo gereden zodat we ook makkelijk de gemiddelde afstand van 28 tot 40 km zonder problemen kunnen afleggen.

Vanuit mijn opleiding "Instructeur - Trainer" help ik ook graag met raad en daad bij het overwinnen van kleine problemen en/of hindernissen onderweg. 

Ik gids voornamelijk in eigen streek: Brechtse Heide, Militair Domein Brasschaat, Anti-Tankkanaal (Brasschaat - Halle Zoersel, Trappisten Westmalle. Maar ik rijd ook heel graag in de Ardennen en hou van een tocht met een paar kleine uitdagingen.

0472/56 87 28 of aeolusnr1@hotmail.com